FÅR DU I DEG NOK VANN?

Det er viktig å spise variert og å ha et næringsrikt kosthold for å holde seg frisk og rask. Men... Å få i seg nok vann er noe mange av oss ikke tenker så mye på. Hva som defineres som nok vil selvfølgelig variere ut fra kroppsvekt og aktivitetsnivå. Men de fleste kan oppleve å få positive virkninger av å drikke minst 2 liter vann om dagen. Dette er mer enn de fleste drikker. Det kan være lurt å alltid ha med seg en halvliter å nippe på i løpet av dagen for å holde seg hydrert. Når man har drukket mindre enn en halv liter vann gjennom dagen, da er det kanskje ikke så rart at man har hodepine? Vann er hovedingrediensen i kroppen vår. Den består av mellom 45 og 80 prosent vann. Dette varierer ut fra alder, kjønn, fettprosent og så videre. Å drikke mer vann kan hjelpe mot hodepine og uren hud. Vann er hovedingrediensen i musklene våre og beskytter ledd og brusk.

"Empty your mind. Be formless. Shapeless. Like water. Now, you put water into a cup, it becomes the cup. You put water into a bottle, it becomes the bottle. You put it in a teapot, it becomes the teapot. Now, water can flow or it can crash. Be water my friend." - Bruce Lee

Noe som er verdt å merke seg er at mer er ikke alltid bedre. Dette gjelder også vann. Det har hendt at folk har drukket overdrevent mye vann på kort tid, noe som har ført til vannforgiftning. Altså at man har drukket så mye vann at kroppen får en underbalanse av viktige stoffer som elektrolytter, kalsium og magnesium. Det er verdt å merke seg at for at dette skal kunne skje må man drikke ekstremt mye vann på kort tid. Så... Hiv innpå!

Bottled Water With A Splash

Skriv en ny kommentar

Ingen kommentarer